Loerbeek

2e wedstrijd van het weekend was zaterdag in Loerbeek. Ook hier reed de Twister voor de competitie in de 3,6 ton Supersport Beloften.

Zaterdagmorgen hebben we eerst het een en ander gecontroleerd aan de trekker. Ook werd de motorafstelling iets gewijzigd aangezien we nog niet de temperatuur en turbodruk kunnen creëren die we graag willen.

Om 22:00 startte de klasse als laatste klasse op baan 2 van het dagprogramma. De Twister stond wederom als 3e op de startlijst en had wederom de eerste officiële proeftrek doordat de sleepwagen verzet was na de 2e proeftrek.

De kleibaan bood minder grip dan de baan in Erichem, daardoor werd de hoogste versnelling gekozen. De Deutz kwam heel goed op snelheid, maar kon dit niet vasthouden toen de sleepwagen serieus begon te remmen. Een afstand van 103 meter was het resultaat.

We besloten de proeftrek over te doen in een lagere versnelling om zo meer weerstand te kunnen bieden in de laatste meters. Dit pakte echter niet uit zoals gehoopt, de motor kon ook dit verzet niet vasthouden en de combinatie kwam tot stilstand op 100,13 meter. Een 5e plek van de competitierijders was het uiteindelijke resultaat.

De wedstrijd werd gewonnen door Hook ‘N Run, gevolgd door 4Rus en Don’t Worry.

De gewijzigde motorafstelling werkte averechts, de motor kon juist minder weerstand bieden dan in Erichem.
Voor de komende week genoeg huiswerk om het vermogen elders te zoeken.

Aankomende zaterdag staat onze volgende competitiewedstrijd op de kalender in Bakel.

[wpsm_comparison_table id=”10″ class=””]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *