Erichem

Afgelopen weekend was een druk weekend voor de Twister. Eerst stond op vrijdagavond de competitiewedstrijd op het programma in Erichem.

De 3,6 ton Supersport Beloften begon rond 21:00 ’s avonds. De organisatie had een mooie kleibaan geprepareerd waar alle deelnemers goed hun vermogen op kwijt konden.

De Deutz stond als 3e deelnemer op de startlijst. Doordat de wagen na de 2e proeftrek lichter was gezet, had Lammert alsnog de eerste officiële proeftrek.
De Twister wist de wagen goed op snelheid te brengen, maar miste een beetje de balans in de neus. Bij de 101 meter verloor de motor het van de sleepwagen en kwam de combinatie tot stilstand.

Aangezien het geen ideale run was, besloten we de proeftrek overnieuw te doen. In de herkansing wist de motor het wél vol te houden en spinde uit op 104,61 meter. Dit was voldoende voor een finale plaats.

In de finale stonden Hook ’n Run, Don’t Worry, Twister en bijschrijver Superman. Helaas wist Lammert nu niet de trekker goed weg te krijgen en de combinatie strandde al bij 33,66 meter.

Doordat we 3 keer vrij kort achter elkaar moesten rijden, koelde de intercooler veel minder terug dan normaal. Hierdoor miste de motor het vermogen dat hij eerst wel had.

De wedstrijd is gewonnen door Hook ’n Run, gevolgd door Don’t Worry en Superman.

[wpsm_comparison_table id=”9″ class=””]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *