Winter update

Na onze laatste wedstrijd van het seizoen 2017 zijn we al vrij snel begonnen aan het winteronderhoud van de Deutz.

Zoals ieder jaar hebben we de motor volledig uit elkaar gehaald om alle onderdelen te controleren en de nodige lagers te vervangen. Gelukkig zijn er geen ongewone dingen gevonden!
Naast het onderhoud waren er ook weer de nodige technische keuringen om onze sport veilig te houden. Zo is het vliegwiel, koppeling, schervendeken en uitlaat gekeurd door de technische commissie van de NTTO.

Voor het seizoen 2018 hebben we een 2-tal wijzigingen aan de trekker gemaakt. Dit uiteraard om te proberen meer vermogen te vinden. Zo hebben we een nieuwe nokkenas, die de motor beter moet laten ademen.

Het grote project is onze nieuwe intercooler. De oude intercooler is  vervangen door een vloeistof gekoeld exemplaar. Door met koud vloeistof te koelen kunnen we de temperatuur van de inlaatlucht verlagen, waardoor er meer zuurstof in de motor komt.
De intercooler hebben we grotendeels zelf ontworpen en gemaakt. Ook moest het frame van de trekker en indeling van de verschillende onderdelen gewijzigd worden, om voldoende ruimte te maken.

Naar ons idee is het een mooi resultaat geworden en we gaan ervaren of we ook meer vermogen uit het motorblok gaan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *