Harskamp

Vorige week moesten wij ons helaas afmelden voor de wedstrijd in Aagtekerke vanwege zuigerschade. Deze week hebben we alles op alles gezet om de Twister klaar te krijgen voor de komende wedstrijd in Harskamp.

Het werd nog even spannend vanwege persoonlijk leed bij onze sponsor Westerink Verspaning Techniek, maar dankzij de service van Wikam Pulling Parts en Den Ouden hadden we vrijdagmorgen toch de onderdelen beschikbaar. Met het hele team hebben we vrijdag de motor weer opgebouwd en de Deutz klaar gekregen voor zaterdag!

Na de middag vertrokken we met prachtig zomers weer naar het Veluwse Harskamp, waar we eerst de Beloften groep nog konden zien. De kleibaan lag er goed bij en het wedstrijd programma liep vlotjes door. Rond 18:30 mocht de 3,6 ton supersport Promo aanhaken. De sleepwagen werd na een aantal proeftreks niet al te zwaar afgesteld in de kwalificatie, met de fullpull lijn op 100 meter.
Als 5e mocht de de Twister voor de ‘Take it Easy’ sleepwagen aanhaken. De motor kwam goed op druk, maar de koppeling pakte op het laatst nét iets te abrupt aan. Gelukkig kwam de Deutz het toerendipje bovenop en dankzij de lichte afstelling volgde een krappe full pull!

9 van de 11 deelnemers hadden een FullPull gehaald. In de finale mochten we als 4e deelnemer aanhaken. Deze keer kwam de motor een stuk lastiger op druk, maar het wegrijden ging veel mooier. De motor bleef op toeren en haalde zo een hele mooie afstand van 99,14 meter.

Uiteindelijk bleek onze afstand goed voor een 2e plaats! Smokey Deere haalde de eerste plaats met 101.99 meter en Gipsy King zat net 2cm achter ons voor de derde plaats.

[table id=68 /]