Assen

Vrijdag heeft de Twister zijn eerste wedstrijd gereden van het nieuwe seizoen.

In de TT Hallen in Assen heeft de Stichting Trekker Trek Nijkerk weer een mooie wedstrijd georganiseerd. Ook de kleibaan lag er goed bij en bood meer dan voldoende grip voor de deelnemers.
De 3,6 ton Supersport is voor deze wedstrijd verdeeld in 2 groepen om zoveel mogelijk deelnemers te laten rijden. Afhankelijk van de resultaten in 2016 zijn de deelnemers verdeeld over de zaterdag en de vrijdag. De Deutz mocht dus op de vrijdag aanhaken.

De eerste wedstrijd is altijd spannend om te zien of de veranderingen die gemaakt zijn tijdens de winter goed uitwerken. Ook deze winter hebben we weer het een en ander veranderd.

Als 3e deelnemer in de klasse haakte Lammert de Twister voor de sleepwagen. De sleepwagen ging moeilijk weg, maar de combinatie kwam goed op snelheid. Tijdens de trek kwam er een bijgeluid uit de motor en ook het vermogen nam af. Mede hierdoor werd de trekker bij 93,01 meter stil gezet, uiteindelijk goed voor een 8e plaats.

Helaas is het bijgeluid niet te horen op de film.

Ondanks de iets haperende motor, zijn we tevreden over de wijzigingen van afgelopen winter. De trekker kwam goed op snelheid en ging overtuigend richting het einde van de baan.
Momenteel zijn we bezig de motor te controleren om uit te zoeken waar het geluid vandaan komt.

De wedstrijd is overtuigend gewonnen door Triple X, gevolgd door Our Dream en Dark Side of the Moon. De Duitse bijschrijver, Red Evolution, wist zich knap tussen Tiple X en Our Dream te plaatsen.

[wpsm_comparison_table id=”4″ class=””]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *