Werkplaatsupdate

De laatste update over de Twister is alweer even geleden. Toch is er na onze laatste wedstrijd in Boerdonk zeker het een en ander gebeurd aan de Deutz.
De werkzaamheden deze winter zijn voornamelijk gericht op het betrouwbaar houden van de trekker na ons afgelopen mooie seizoen. Voor komend jaar staan er dus geen grote veranderingen op de planning.

Vrijwel direct na Boerdonk zijn we begonnen met het demonteren van de trekker. We wilden eerst de transmissie en achterbrug inspecteren. Aangezien we competitiekampioen zijn geworden, moest ook het motorblok ‘geliterd’ worden door de Technische Commissie NTTO. Dit houdt in dat het slagvolume gecontroleerd wordt of deze de limiet van 7 liter niet overschrijd, gelukkig was dit in orde.
Vervolgens hebben we het motorblok compleet uit elkaar gehaald om de verschillende onderdelen te inspecteren en lagers preventief te vervangen. De koppeling is gereviseerd en ook weer gekeurd door de Technische Commissie van de NTTO.
Alle onderdelen zijn weer binnen en de Twister staat momenteel alweer gedeeltelijk gemonteerd in de werkplaats.

Ons doel was om de trekker klaar te hebben voor de indoor wedstrijd in Zwolle 7 februari. Gezien de overvolle startlijst op deze wedstrijd lijkt het er echter op dat wij helaas niet kunnen meerijden.

Tot zover de laatste stand van de zaken over de Twister