Verbouwing Twister

Nadat we afgelopen seizoen steeds meer problemen kregen met de gewichtsverdeling van de trekker, hebben we besloten een nieuw frame te bouwen. Zo willen we meer gewicht naar voren brengen, voor een betere balans van de trekker

Ook kregen wij de mogelijkheid om een nieuwe motorkap te regelen, dankzij onze trouwe sponsors. Zodoende wordt de bekende motorkap van de Agrotron 180.7 na 12 jaar vervangen door het nieuwste model; Agrotron 6185 TTV Warrior.

Eerst hebben we zoveel mogelijk in 3D CAD getekend. Op deze wijze kunnen we van te voren bedenken waar de grote componenten moeten komen en waar we dus rekening mee moeten houden in het frame.
Dit vergemakkelijkt het daadwerkelijk bouwen en zorgt voor een mooier resultaat.


De basis van de trekker (motor, versnellingsbak en achterbrug) blijven ongewijzigd. Deze hebben we dan ook al van te voren laten spuiten. Afgelopen weken zijn de onderdelen binnen gekomen en zijn we begonnen met het bouwen van de nieuwe voorkant.

De komende tijd hebben we nog heel veel werk te verzetten voordat de Twister weer wedstrijdklaar is. We zullen de site en onze Facebook pagina bijhouden om de vorderingen te laten zien.