Zonovergoten Speuld

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor onze laatste competitiewedstrijd. In het Veluwse Speuld mocht de 3,6 ton Supersport Promo de laatste punten verdelen in de spannende competitiestrijd. We vertrokken rond de middag op deze prachtig zonnige middag naar de bijna thuis wedstrijd.

Rond 16:00 uur was onze klasse aan de beurt, met de Twister als 6e op de startlijst. De kleibaan lag er netjes bij en met de vertrouwde dubbel-cut banden weer onder de trekker, zagen we goede kansen. De trekker ging vrij zwaar weg, maar kon het verzet wel vasthouden. Bij 92,02 meter moest de motor zijn meerdere erkennen in de ‘Take it Easy’ sleepwagen.
De afstand was op dat moment de 3e afstand. Zowel ‘Smokey Deere’ als ‘Builders Toy’ verbeterde de afstand, zodat we nét geen finale mochten rijden. Een 5e plaats.

Aangezien we van mening waren dat we niet alles uit de Deutz hadden gehaald, werd een extra trekpoging aangevraagd bij de wedstrijdleiding. Dit mocht, buiten mededingen konden we na de finale nogmaals aanhaken.

Met ditmaal een versnelling lager werd in een heel mooie trek een afstand neergezet die erg dicht bij de leidersvlag kwam. Een mooie afsluiting van een mooie dag.

De wedstrijd is gewonnen door ‘Born in the USA’, met ‘Smokey Deere’ op een tweede plaats en ‘Builders Toy’ sloot het podium af.

Met onze 5e plaats zijn we op de 7e plaats in de competitie blijven staan. ‘Builders Toy’ heeft de competitie gewonnen en gaat samen met ‘Radical Roughneck’ promoveren naar de Top-groep!

Aankomende vrijdag gaan we op de Slep op Staphorst onze laatste wedstrijd van het jaar rijden.

#TrekkerChauffeurKwalificatieFinale
1Born in the USAJoris HeesakkersFP98.35
2Smokey DeereHenrik van Engelen93.2993.40
3Builders ToyJan Geertse94.3892.21
4Red RhinoHarm Grievink97.4370.77
5TwisterGerrit de Zwaan92.02
6SimpsonEvert Mouw89.94
7iowa's PullerLaurens Lageschaar88.51
8Hook 'n RunBrienen den Hartog78.54
9Don't WorryHessel Visser51.26
10Radical RoughneckAdriaan van Dijk39.48
11Ron DeereRon PoppelaarsDIS