Zeeuws Aagtekerke

Na de ‘Beachpull’ in Putten hebben we de motor van de trekker gedeeltelijk uit elkaar gehaald om het een en ander te controleren. Gelukkig is er niets gevonden wat niet klopte.
Daarnaast waren we ook niet tevreden over het tekort aan grip wat we steeds vaker hebben op de verschillende kleibanen. Met dank aan ASB Bandenservice hebben we een set beschikbaar gekregen met meer nok, om meer grip te krijgen op de baan.

Zaterdag waren we klaar om naar het Zeeuwse Aagtekerke af te reizen. We vertrokken ’s ochtends op tijd en begin van de middag waren we op de wedstrijd aanwezig.
Na de Prostock klasse mocht de 3,6 Supersport Promo groep aanhaken voor de ‘Big Benz’ sleepwagen. In de voorgaande klasse bleek de baan al enige spoorvorming te hebben naar beide kanten van de baan. Ook in onze klasse was het belangrijk niet teveel aan de zijkant te komen. De klasse werd met Floating Finish gereden vanwege de eerdere vertraging en de verwachte regen later op de dag.

Als 4e deelnemer mocht Gerrit de Deutz voor de sleepwagen zetten. De nieuwe banden pakte heel mooi grip en er kwam goed snelheid in de combinatie. Toch trok de Twister te veel naar links en moest het gas er helaas af! Een enigszins tegenvallende 96,43 meter was het resultaat.

Uiteindelijk was onze afstand goed voor een 7e plaats. De wedstrijd is gewonnen door thuisrijder ‘Builders Toy’, op de hielen gevolgd door ‘Ron Deere’ en ‘Born in the USA’ eindigde op de 3e plaats.

We konden overnachten op de prachtige minicamping ‘De Groene Strook’ van conculega Jan Geertse/Builders Toy waar we het ’s avonds nog gezellig hebben gemaakt.

#TrekkerChauffeurKwalificatie
1Builders ToyJan Geertse106.32
2Ron DeereRon Poppelaars106.11
3Born in the USAGiel Rompen105.55
4Hook 'n RunBrienen den Hartog102.74
5Radical RoughneckAdriaan van Dijk98.75
6SimpsonGert-Jan Hoegen97.42
7TwisterGerrit de Zwaan96.43
8Van DijkeJan van Dijke90.96
9Smokey DeereHenrik van Engelen89.30
10iowa's PullerLaurens Lageschaar83.91
11BassieHendrik Jan van de Kaa80.39
12Green GrizzlyJan De Muynck75.20
13Don't WorryHessel Visser62.07
0The Red BunnyJan-Willem de VisserDEMO
0Red RhinoHarm GrievinkDNS