Bakel

Gistermiddag hebben we de Twister klaargemaakt en geladen voor onze op een na laatste competitiewedstrijd in het Brabantse Bakel.
Omstreeks 18:00 uur stond de 3,6 Supersport Promo als 3e klasse op het wedstrijdprogramma. Met een klein uurtje uitloop kon de eerste deelnemer aanhaken voor de Big Benz sleepwagen

Twister klaar voor de strijd

Het werd al snel duidelijk dat veel deelnemers koersproblemen hadden op deze lastige kleibaan. Ook leek de baan niet heel veel grip te geven, dus werd gekozen voor de 2e versnelling.

In de kwalificatie kreeg Gerrit de motor niet goed op druk, er werd gekozen om 6 plaatsen op te schuiven en een 2e poging te doen. In de 2e poging ging het een stuk beter en de Deutz kreeg mooi snelheid richting het eind van de baan. Doordat de trekker teveel naar rechts neigde, moest het gas er vroegtijdig af.
Desondanks was er een afstand van 97,55 meter gehaald, goed voor een 3e plaats in de kwalificatie en dus een finaleplaats!

Samen met ‘Triple X’, ‘Born in the USA’ en ‘Radical Roughneck’ werd de finale gereden. ‘Triple X’ beet de spits af en zette 96,73 meter weg. Born in the USA’ zette een overweldigende 109.20 meter op het scorebord en ‘Radical Roughneck’ plaatste zich er tussen met 97,61 meter. De Twister mocht de klasse afsluiten. Met veel snelheid en een koersvaste trek kon de motor het verzet vasthouden tot 99,06 meter, een 2e plek!

We zijn heel blij dat we weer een 2e plaats hebben gehaald. Qua competitiestand zijn we op een 7e plaats blijven staan.
Aankomende zaterdag (3-09) rijden we als bijschrijver mee in Speuld en daarna maken we ons op voor de laatste competitiewedstrijd in Halsteren (10-9).