Bakel

Zaterdagmiddag stond de Twister klaar in Bakel voor de 3e competitiewedstrijd van dit bijzondere seizoen.
Voor het eerst hadden we weer een wedstrijd waar een redelijk aantal bezoekers aanwezig mocht zijn. Dat zorgt toch wel voor een ouderwets leuke sfeer op het wedstrijdterrein.

De 3,6 ton supersport Promo stond al als 3e klasse op het wedstrijdschema met de Deutz als 7e op de startlijst. Dit gaf ons de gelegenheid om daarna van de andere klassen te genieten.

De kleibaan in Bakel heeft ons in het verleden wel eens tegen gezeten, maar dit jaar konden de lage nokken goed de grip vinden. Met een mooie start reed Lammert met de Twister een heel mooie kwalificatierun, door een overtuigende Full Pull te rijden.
‘Red Rhino’, ‘Radical Roughneck’ en ‘Born in the USA’ hadden eveneens de volle baanlengte gereden en met z’n vieren reden we de finale.

In de finale klonk de luchtgekoelde Deutz minder fel. Maar desondanks werd met een moeilijke start alsnog een afstand van 96,78 meter bereikt. Dit werd ruim verbeterd door ‘Born in the USA’ en ‘Radical Roughneck’.

We zijn erg tevreden met de derde plaats en gaan kijken wat er technisch mis is gegaan met de motor. Als alles meezit haken we aankomende vrijdag alweer in Alphen (NB) aan.

TractorChauffeurKwalificatieFinale
Radical RoughneckAdriaan van DijkF.P.103.08
Born in the USAHans HeesakkersF.P.102.25
TwisterLammert de ZwaanF.P.96.78
Red RhinoHan ObbinkF.P.92.51
Cobra XLPaul Beniers109.00
Hook 'n RunAart Versteeg96.96
Don't WorryHessel Visser66.66
Our DreamMaikel Raats48.69
Smokey DeereWilrik de Grootdisk
DynamitePeter Hijwegendisk